WTC-Expo Leeuwarden 2008


Klik hier voor de foto's van Hobbybeurs 2008!

Hieronder volgt een kort verslag van 2 Bemoc leden over Hobbybeurs 2008!

De voorzitter aan het woord.
Het waren bijzondere dagen.
Ik wil als eerste beginnen met het trieste bericht wat ons bereikte dat onze Marius in een leeftijd van 18 jaar in alle rust is ingeslapen als gevolgen van die verschrikkelijke ziekte. Onze gedachten gaan uit naar zijn nabestaanden in het bijzonder zijn ouders, broer en zus. 

Vrijdag werden we verast met een onverwacht bezoek van de radiocontrole dienst die de 35MHz frequentie aan het controleren waren op oneigenlijk gebruik. Foleor kreeg een berisping voor gebruik. De rest van de dagen is de 35MHz niet meer gebruikt. Gelukkig gaat de 2.4GHz ons uitkomst brengen. 

Het gezamenlijk starten op de zaterdag en zondag vond ik een succes, even allen bij elkaar de dag bespreken onder het genot van koffie en iets lekkers. Dit houden we erin. 

Zaterdag was een rustig beursdag, het was schitterend weer dus vele mensen hebben waarschijnlijk de buitenlucht verkozen boven een dagje beurs.
Aan het einde van de dag werd het nog wel spannend doordat het naarst gelegen bassin van de vaargroep ging lekken en het lekwater richting onze baan ging lopen. Voor alle zekerheid de baan gedeeltelijk verwijderd en al het materieel op een hoger droger plekje gezet, wat zondag ochtend wel even zoeken was voor een ieder waar zijn model gebleven was.
Zondag was het prima beursweer, het regende. Het was gelukkig lekker druk en aan belangstelling hadden we niet tekort.
De kinderbaan was een groot succes 125 rijbewijzen mochten we uitreiken en het was vooral voor de jeugd een trekpleister. Hiermee mijn dank aan een ieder die het tot een succes heeft gemaakt. Dit is één van de meerwaardes van de club op een evenement. Tevens vond ik onze baan een materieel er prima bijstaan. 

We mochten deze dagen er 3 nieuwe leden bij schrijven.
Victor is er een van en die is gelijk in de pen geklommen. Zijn impressie is hierna te lezen.
Ik wil een iedereen bedanken voor de inzet en gezellige dagen op naar het volgende evenement.

Groeten Ramon.


Ik zal me eerst even voorstellen: mijn naam is Victor Post en ben 43 jaar en woonachtig te Leeuwarden.
En ben werkzaam als vrachtwagenchauffeur bij Simon Loos in Wognum.
Ik sta al een paar jaar op de hobbybeurs in het wtc te Leeuwarden met de vaargroep “De Blauwe wimpel”.
Zo sta ik met radiografische modelbouw boten, waaronder met mijn eigen gemaakte modellen “De Parat en de King of missippi “.
Maar sinds vorig jaar ben ik ook helemaal gek van de radiografische vrachtwagens, mede omdat ik zelf rij op een vrachtwagen.
Die hobby gaat zo ver dat ik vorig jaar dus een kopie inclusief de originele belettering heb gemaakt van mijn trekker met oplegger waarmee ik in het dagelijkse leven mee werk.

Maar aangezien dat mijn model vrachtwagen niet thuis hoorde op een stand met boten kwam ik op de eerste dag van de hobbybeurs terecht bij de Bemoc, eerst om daar als gastrijder te mogen rijden op de baan.
Na een paar keer rond te hebben gereden leek het mij wel leuk om ook van de Bemoc lid te worden en na een warm onthaal en een goed gesprek met een paar leden ben ik ook maar lid geworden.
Alleen ik moest me tijdens de daarop volgende dagen van de beurs wel in tweeën delen want tenslotte ben ik ook nog lid van de vaargroep waar ik een stand had staan met mijn boten, maar dat kon ik met het tijdsschema wat voor de boten,auto’s en de vliegtuigen bestemd was mee in tweeën delen, zo was ik de tijd die bestemd was voor de boten bij mijn stand en de andere tijd bij de vrachtwagens “een heen en weer gependel tussen twee clubs en dat gelukkig zittend in een rolstoel, want ik was een week voor de beurs door mijn enkel heen gegaan maar dat ging rollend perfect”. 

Het rijden voor de eerste keer op de baan van de club was een hele uitdaging voor mij, want thuis door de woonkamer langs en onder de tafel en stoelen door kan eigenlijk wel iedereen die een beetje met een radiografische auto of vrachtwagen kan rijden.
Maar echt op de baan rijden is HEEEEEL wat anders, zo moet je de zender heel goed kunnen aanvoelen en goed blijven kijken wat je vrachtwagen doet voornamelijk in de bochten maar ook bij tegenliggers en obstakels op de baan en ook niet te veel willen in een keer dus “ stapsgewijs rustig ” rond rijden.
Zo ben ik ook tijdens de beurs even op rijles gegaan met mijn eigen trekker, de Bemoc had een heuse lesbaan klaar liggen voor de kleinste bezoekers van de beurs om daar te kunnen rijden met een heuse lestruck, zo wat ik van de andere leden heb mee gekregen werd er gretig gebruik van gemaakt “en dat voor 1 euro prachtig toch”. 

Ik moet ook even een compliment geven aan de club algemeen voor zo’n mooie en afwisselende baan met een heus tankstation met een echt werkende wasstraat “waar ik al menig keer door heen ben geweest”, een ophaalbrug, een rotonde, laad en losplaatsen voor houtsnippers en zand, parkeerplaatsen en natuurlijk echt werkende verkeerslichten en een FLITSPAAL.
Echt super. 

De hobbybeurs was dit jaar voor mij echt verrassend gezellig met de leden van de Bemoc, ik heb nog niet met iedereen kennis gemaakt maar dat zal wel met verloop van de tijd tijdens andere shows gebeuren.
Maar tot op heden ben ik blij dat ik toch lid ben geworden van de Bemoc. 

Tot zover mijn verslag uit mijn oogpunt op de hobbybeurs 2008, op naar volgend jaar hobbybeurs en natuurlijk naar onze eigen showdagen. 

Was getekend,

Victor Post
Leeuwarden.

Klik hier voor de foto's van Hobbybeurs 2008!