Odiliapeel 2008


Klik hier voor de foto's van Odiliapeel 2008!

Hieronder volgt een kort verslagje van een Bemoc lid over Odiliapeel 2008!

Schapenmarkt Odiliapeel 13 juli 2008 

Om 06:00 gaat de wekker, vroeg voor een zondagochtend, maar we gaan naar Odiliapeel dus dat wordt wel gezellig en dus een goede reden om vroeg op te staan.
Na een zeer rustige rit waren we om 08:30 bij de sporthal. De baan was door de familie Koetje en Grinwis de vorige avond al keurig in de sporthal opgesteld.
Even de spullen binnen zetten en dan een rondje langs een ieder.
Een blij weerzien met Hans, gelukkig goed herstellende van zijn zware vrachtwagen ongeluk, vergezeld door zijn vrouw. Chris bestuurde de truck van zijn vader, had zelf de avond tevoren zijn truck in de garage stuk gereden. Ton was er en reed zijn rondje met zijn gele veelasser. Harry had zijn roadtrain en brandweerladderwagen meegenomen, Piet Nielen scheurde met zijn Amerikaan rond. Ook was ons nieuwe lid John aanwezig, deze presenteerde zijn in aanbouw zijnde Robbe Scania. De hele familie Koetje was present en bracht behoorlijk wat materieel op de baan. En als hekkensluiters waren Kimberley en ik, Ramon, aanwezig. Kimberley had haar nieuwe Tamiya tank mee en stal vele male de show als de tank met veel kabaal zijn rondjes reed. Zelf had ik mij in aanbouw zijnde Volvo Graafmachine mee die goed presteerde.

Een groot succes was de Kinderbaan. Een nieuwe ‘attractie’ van de Bemoc. Deze baan zetten we op, met een paar overgebleven baanstukken, naarst de normale baan, de jeugd kan dan met een Scania truck, voor 1 euro,  hun kunsten vertonen en kregen naar goed gevolg een Bemoc rijbewijs. Ruim 40 kinderen en ook een volwassene, die toch wel eens wilde proberen hoe dat nu is om met een modeltruck te rijden, lieten hun rijkunsten zien.
Er zaten een aantal talenten tussen. Vele vonden het toch veel moeilijker dan het leek.

We hebben allemaal goed en zonder storingen kunnen rijden, het enigste nadeel was de luide muziek van de buren waardoor een gesprek met het plubliek en elkaar soms onmogelijk was.

We hadden veel bekijks en ondanks de kleine groep was het gezellig en zag de baan er goed aangekleed uit.

Na een uurtje gepuzzel hoe alles ook alweer in de kisten past gingen we allen om 18:15 huiswaarts, moe en voldaan na een geslaagde clubdag.

Tot een volgende keer,

Groeten Ramon.

Klik hier voor de foto's van Odiliapeel 2008!